MudInMyBlood Forums
Go Back   MudInMyBlood Forums > Brand Basics > Kawasaki

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2009, 05:27 AM   #1
Newbie
 
jedi.mike's Avatar
 

Join Date: Apr 2009
Location: Sexsmith, Alberta, Canada
Posts: 18
jedi.mike is on a distinguished road
Send a message via MSN to jedi.mike
Brute won't switch to 4x4

Hey guys, I have a 2005 Kawi Brute 650. It won't switch into 4wd, the actuator and wiring look fine, I also checked the fuses and they are good too. Any ideas?
jedi.mike is offline  
Feedback: (0)
Reply With Quote Go to top
Old 04-27-2009, 05:34 AM   #2
Professional Mudder
 
Yesterday's Avatar
 

Join Date: Jan 2009
Location: Central Arkansas
Posts: 1,435
Images: 15
Yesterday is on a distinguished road
did you actually test the actuator?
Yesterday is offline  
Feedback: (0)
Reply With Quote Go to top
Old 04-27-2009, 05:58 AM   #3
Newbie
 
jedi.mike's Avatar
 

Join Date: Apr 2009
Location: Sexsmith, Alberta, Canada
Posts: 18
jedi.mike is on a distinguished road
Send a message via MSN to jedi.mike
No not yet, how do I test it?
jedi.mike is offline  
Feedback: (0)
Reply With Quote Go to top
Old 04-27-2009, 06:49 AM   #4
Wright Guard
 
phreebsd's Avatar
 

Join Date: Dec 2004
Location: Bama
Posts: 6,758
Images: 37
phreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to all
Video: Kawasaki Actuators (KEBC & 4x4)








__________________________
2008 Kawasaki Teryx
31" Laws
Black ITP SS212's
Relocated Radiator
Maroon Primary
Yellow Secondary
MIMB Snorkels (dual 2" intake)
Rejetted
RaceDriven Sintered Metal Brake Pads
BigGun EVO Exhaust
Viper Max 5000 WideSpool with Amsteel Blue

TEAM ROLLIN' DEEP 2013

2008 Yamaha WR250R
phreebsd is offline  
Feedback: (7)
Reply With Quote Go to top
Old 04-27-2009, 08:07 AM   #5
Team BS
 
bump530's Avatar
 

Join Date: Jan 2009
Location: DeRidder, LA
Posts: 757
bump530 has a spectacular aura aboutbump530 has a spectacular aura about
make sure u actually test the fuses also. sometimes, they appear to be good, but they arent. trust me i found out the hard way.








__________________________
Team BS - Bayou Slingers


'94 Honda 300
29.5x10 Laws / Black 212's / FO-14 / Jetted / K&N / Clutch Kit / Snork'd / 424 / Lock'd / 54% GR / '88 Cam & CDI / Disk Brakes / 8000K HIDs / Start-in-Gear / Gorilla Axles

'05 Rhino 660 "Riverhino"
30" Zillas / 14" Black 212s / 3" Catvos / Stereo / Dipped Plastics / ViperMax 5000 / 8000K HIDs / 3" Snork / FO-4 / Jetted / 2m Shim / White Spring
bump530 is offline  
Feedback: (3)
Reply With Quote Go to top
Old 04-28-2009, 05:22 AM   #6
Newbie
 
jedi.mike's Avatar
 

Join Date: Apr 2009
Location: Sexsmith, Alberta, Canada
Posts: 18
jedi.mike is on a distinguished road
Send a message via MSN to jedi.mike
Okay, so I tested the actuator and it works fine, I also changed out and put brand new fuses in. Still nothing.
jedi.mike is offline  
Feedback: (0)
Reply With Quote Go to top
Old 04-28-2009, 06:10 AM   #7
Wright Guard
 
phreebsd's Avatar
 

Join Date: Dec 2004
Location: Bama
Posts: 6,758
Images: 37
phreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to allphreebsd is a name known to all
Check switch? Check the connector under right side front tire well near steering stem?








__________________________
2008 Kawasaki Teryx
31" Laws
Black ITP SS212's
Relocated Radiator
Maroon Primary
Yellow Secondary
MIMB Snorkels (dual 2" intake)
Rejetted
RaceDriven Sintered Metal Brake Pads
BigGun EVO Exhaust
Viper Max 5000 WideSpool with Amsteel Blue

TEAM ROLLIN' DEEP 2013

2008 Yamaha WR250R
phreebsd is offline  
Feedback: (7)
Reply With Quote Go to top
Old 04-28-2009, 07:28 AM   #8
Team BS
 
HeadC1's Avatar
 

Join Date: Feb 2009
Location: DeRidder, LA
Posts: 396
HeadC1 will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by jedi.mike View Post
the actuator and wiring look fine, I also checked the fuses and they are good too. Any ideas?

Did you check the wiring under the fuse box? You need to actually unplug each plug from under the fuse box. I've seen this corroded on alot of Brutes.








__________________________
Team BS - Bayou Slingers
08 Teryx 750 w/ 3" CATVOS
Two Brothers exhaust / jetted / Dynatek CDI & Coils / 31" LAWS wide on Chrome 112's / Turner GR / Probox Top / 10" sub / HID's / 3" air intake snorkle / belt snorkled / Red secondary and pink primary / Brute display / custom 3 gauge panel / Dasa water pump impeller
HeadC1 is offline  
Feedback: (6)
Reply With Quote Go to top
Old 04-28-2009, 07:29 AM   #9
Team BS
 
HeadC1's Avatar
 

Join Date: Feb 2009
Location: DeRidder, LA
Posts: 396
HeadC1 will become famous soon enough
Also, being an 05, have you ever fixed the buss connector in the back of the bike?








__________________________
Team BS - Bayou Slingers
08 Teryx 750 w/ 3" CATVOS
Two Brothers exhaust / jetted / Dynatek CDI & Coils / 31" LAWS wide on Chrome 112's / Turner GR / Probox Top / 10" sub / HID's / 3" air intake snorkle / belt snorkled / Red secondary and pink primary / Brute display / custom 3 gauge panel / Dasa water pump impeller
HeadC1 is offline  
Feedback: (6)
Reply With Quote Go to top
Old 04-28-2009, 10:33 AM   #10
Newbie
 
jedi.mike's Avatar
 

Join Date: Apr 2009
Location: Sexsmith, Alberta, Canada
Posts: 18
jedi.mike is on a distinguished road
Send a message via MSN to jedi.mike
Thanks guys, I'll check them out tonight. And I really appreciate all the help, you guys ROCK!!!
jedi.mike is offline  
Feedback: (0)
Reply With Quote Go to top
Old 02-13-2011, 07:44 PM   #11
Newbie
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 1
bruteus is on a distinguished road
4x4 went BOOM

Hi am am also new to this site and would like to say thanks to all who may try to help me with my problem.I was out rippin with the quqd the other day taken it in and out of 4x4 whenever and it worked everytime with out a hic-up. So I went to haul a load of old wood on a trailer with it hooked up to trailer with my 2 year old helping dad and going for a ride. Now I know it was in 2 wheel drive while I hooked cause I had no intentions of using 4 wheel for the job, but I think my little boy played a trick on dad and flipped the toggle from 2 to 4. So I get back on quad of course I don't check and hit the throtle back tires spun and CRACK and the handle bars shook a little. Looked down and that is when the little guy heard some words I hope he don't repeat in front of his MUM or I while other problems. So obviously it tried going into four wheel drive just not with the front tires rolling the same speed as the back, now the indicator just stays in 2 wheel drive mode and don't switch or nothing. I have not ripped apart yet just doing research on what to expect and where to start. What do you guys think I might have done and much do you think it might cost me. Thanks again for any input you may have. Sorry this is on a 07 750 brute. Bruteus

Last edited by bruteus; 02-13-2011 at 07:52 PM.
bruteus is offline  
Feedback: (0)
Reply With Quote Go to top
Old 02-18-2011, 12:14 AM   #12
Newbie
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Dragonfire is on a distinguished road
I also recently lost my 4x4. At first the indicator would flash 4x4 but not engage, now it don't flash and when you turn on the key it doesn't make the usual noise from the clutch area. Any ideas? Its an 07 brute 750i.
Dragonfire is offline  
Feedback: (0)
Reply With Quote Go to top
Old 02-18-2011, 07:56 AM   #13
Forum Admin.
 
Polaris425's Avatar
 

Join Date: Dec 2004
Location: Tuscaloosa, Al
Posts: 14,430
Images: 77
Polaris425 is a glorious beacon of lightPolaris425 is a glorious beacon of lightPolaris425 is a glorious beacon of lightPolaris425 is a glorious beacon of lightPolaris425 is a glorious beacon of light
Look at the top there's a sticky that says "flashing 2x4/4x4?" See if that helps... I know you said your's quit flashing but...








__________________________

MIMB - The REAL "Brute Central"


www.MudInMyBlood.com We Have a Thread for That...
Polaris425 is offline  
Feedback: (4)
Reply With Quote Go to top
Reply

Bookmarks


Search tags for this page
03 kawasaki 650 wont shift into 4x4
,

08 brute force wont go in 4x4

,
2005 brute force 750 how to switch into 4x4
,

2009 brute force 750 no going into 4x4

,

brute force 750 wont go into 4wd

,
brute force wont go into 4wd
,

how to test bruteforce 4x4 switch

,
my brute force wont go in 4x4
,
why wont my 2010 brute force 750 go into four wheel drive
,

won't shift into 4x4 kawasaki brute force 650

Click on a term to search for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is belt switch NO or NC 2005 brute 650 smokin_6.0 Kawasaki 12 07-04-2013 08:34 PM
Brute Force flashing 2X2 to 4X4 bsmallee Kawasaki 18 02-09-2010 09:00 PM
4x4 selector switch xplay Kawasaki 9 09-22-2009 11:26 AM
How To Do The Fan Switch... usmctadpole Kawasaki 39 08-31-2009 07:26 AM
09 650 brute force 4x4 Bruteforce09 Kawasaki 1 03-13-2009 10:26 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:10 PM.


Powered by The Mighty Kawasaki V-Twin
MudInMyBlood 2006-2011
BFWDP

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.