Brute 650 sra dead cylinder - MudInMyBlood Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 03-09-2017, 02:06 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 1
 
Brute 650 sra dead cylinder

2008 Brute Force 650 SRA.
I have had the top end rebuilt by the dealer and i have probably put 10 hrs or less since the rebuild. It started riding rough half power rear cylinder going out my guess. Now the rear cylinder want run at all and oil is leaking from the cylinder head. Will this be major fix? Anyone have any thoughts they want to share? What would cause the rear cylinder to go dead?
cblackburn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 03-09-2017, 06:02 PM
Moderator
 
NMKawierider's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: NM
Posts: 6,869
           
My guess is broken rings or piston. Just have to pull it down and see. Maybe do a leak-down test to confirm. If the piston and rings hold pressure, then look to valve seals. They may be changed without pulling the heads.

06 BF 750 (Silver)
EZ-Steer EPS | Elka Stage-3s | 26" Grim Reapers on 14" SS112s | Dynatek CDI | Twin Air Filter | TPI Adjustable Airbox Valves | YFZ Catch Can Mod | Perma-Cool Oil Cooler | Diamond "G" Tie Rods w/Moose Ends | EPI Pink Primary W/ Almond Secondary | PowerMadd Handguards & Mirrors | Energy Swaybar Bushings | OMI Stem Bushing | 2013 a-arms & bushings | 2012 Seat | Ricochet Armor | HL Front Bumper | Direction2 Overfenders | Moose Dual Gasser Throttle

15 ZForce 800

NMKawierider is offline  
post #3 of 3 Old 03-09-2017, 09:18 PM
Rollin' Deep
 
Join Date: Oct 2016
Location: north louisiana
Posts: 396
 
Fresh rebuild....
Have you pulled the spark plug?
Is it gapped properly?
What about the coil?
Is it making the spark plug, spark?
Is the plug wet with gas?
When you start it up, and touch the exhaust pipes for each cylinder, are they getting hot?
BE CAREFUL,,,THEY GET HOT FAST....I JUST TAP THEM....
On second thought....I would take it back to wherever you had the top end done and have them fix it up...

04 prairie 700
28" swamplites
Custom snorkel
Racked radiator
Mostly stock
johnny ukelele is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MudInMyBlood Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
09 Brute Force 750 running rough fastlane02ss Kawasaki 2 02-21-2017 11:08 AM
Brute 840 run out of time? Isenburg765 Kawasaki 0 01-18-2017 04:40 PM
'05 brute - top end not getting oil malloy045 Kawasaki 1 05-11-2016 04:14 PM
2005 Brute 750 Jacked up motor, looking for guidence rushchaser Kawasaki 6 03-25-2016 02:21 PM
08 brute force 750 help needed! Kawi gang Kawasaki 14 02-27-2016 07:29 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome