grizzly wont start - MudInMyBlood Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 Old 07-23-2011, 10:10 AM Thread Starter
Trail Rider
 
tyler'sgrizz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: loudon county VA
Posts: 92
 
grizzly wont start

I dont know whats been up with my grizzly lately. i think its time to sell it....
the only problem is that i cant sell it when it wont start..

here is the problem..... The bike wants to turn over but it wont. it makes a buzzing sound and cranks like one time and then it goes back to buzzing.. I took off the battery, sanded off the dirt from the battery connections, tightened them and it still buzzes..... could it possibly be the starter solenoid?? the battery has juice and i tried jumping it....

suggestions??

2006 sportsman 500 EFI - stock

2006 Suzuki LTR450 - cherry bomb, wiseco piston, cylinder works cylinder, hotcams shims, UNI airfilter, pro taper bars

2003 yamaha yz125 - Pro Circuit platinum pipe and silencer, v-force reed valve system, renthal bars and bar pad, acerbis plastics, badass metal mulisha graphics
tyler'sgrizz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 07-23-2011, 10:24 AM
Trail Rider
 
ronnielsu's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Prairieville, Louisiana
Posts: 33
 
Sounds like starter solenoid.

2011 Polaris Sportsman 850 XP
Front and Rear Bumper
28" Mud Lites
ronnielsu is offline  
post #3 of 13 Old 07-23-2011, 10:40 AM
Experienced Mudder
 
sloboy's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: silver creek ms
Posts: 603
Images: 3
 
See if it starts by jumping the solenoid. If so replace the solenoid thier not to expensive.

13 900 Ranger,,just a lil lift!!!
08 Rincon, rolln on mayhems!
10 Rancher, its got a paddle!
sloboy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 Old 07-23-2011, 10:44 AM
There's Mud In My Blood
 
Join Date: Feb 2010
Location: Dayton, Tx
Posts: 3,737
Images: 31
     
I agree.... Starter solenoid. Probably find one on ebay really cheap. Try jumping the solenoid like mentioned above.
filthyredneck is offline  
post #5 of 13 Old 07-23-2011, 01:16 PM Thread Starter
Trail Rider
 
tyler'sgrizz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: loudon county VA
Posts: 92
 
jumped it and it made an even louder buzzing sound.... didnt crank at all

2006 sportsman 500 EFI - stock

2006 Suzuki LTR450 - cherry bomb, wiseco piston, cylinder works cylinder, hotcams shims, UNI airfilter, pro taper bars

2003 yamaha yz125 - Pro Circuit platinum pipe and silencer, v-force reed valve system, renthal bars and bar pad, acerbis plastics, badass metal mulisha graphics
tyler'sgrizz is offline  
post #6 of 13 Old 07-23-2011, 01:23 PM
Experienced Mudder
 
sloboy's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: silver creek ms
Posts: 603
Images: 3
 
Maybe your battery is dead

13 900 Ranger,,just a lil lift!!!
08 Rincon, rolln on mayhems!
10 Rancher, its got a paddle!
sloboy is offline  
post #7 of 13 Old 07-23-2011, 01:55 PM Thread Starter
Trail Rider
 
tyler'sgrizz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: loudon county VA
Posts: 92
 
Quote:
Originally Posted by sloboy View Post
Maybe your battery is dead

No the battery is fully charged and i even jumped the solenoid

2006 sportsman 500 EFI - stock

2006 Suzuki LTR450 - cherry bomb, wiseco piston, cylinder works cylinder, hotcams shims, UNI airfilter, pro taper bars

2003 yamaha yz125 - Pro Circuit platinum pipe and silencer, v-force reed valve system, renthal bars and bar pad, acerbis plastics, badass metal mulisha graphics
tyler'sgrizz is offline  
post #8 of 13 Old 08-15-2011, 10:20 AM Thread Starter
Trail Rider
 
tyler'sgrizz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: loudon county VA
Posts: 92
 
So I ordered the new solenoid and put it in, I jumped it and the exact thing happned. My new battery is in the mail.... What is it?

2006 sportsman 500 EFI - stock

2006 Suzuki LTR450 - cherry bomb, wiseco piston, cylinder works cylinder, hotcams shims, UNI airfilter, pro taper bars

2003 yamaha yz125 - Pro Circuit platinum pipe and silencer, v-force reed valve system, renthal bars and bar pad, acerbis plastics, badass metal mulisha graphics
tyler'sgrizz is offline  
post #9 of 13 Old 08-15-2011, 11:59 AM
Rollin' Deep
 
wyo58's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Wyoming USA
Posts: 424
 
Could be the connection on the starter itself also. You have replaced about everything else in line after you replace the battery. If the battery does not fix it then it pretty much has to be the starter. Oh one more thing make sure the starter is tight to the case!

2008 Brute Force 750
14" ss212 machined
27" mudlite XTR
VDI copperhead
Warn 2.5
Oil cooler
wyo58 is offline  
post #10 of 13 Old 08-23-2011, 07:04 PM
Rollin' Deep
 
primetime1267's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Sarasota, Florida
Posts: 342
 
And check all the ground wires and power wires coming from battery to starter relay and to the starter... You may have some bad wires, they do get water inside the sheathing and will corrode over time.

2006 Sportsman 700 EFI---29.5 Outlaws s/s, gorilla axles, QSC clutch kit, 2" lift, snorkeled, Rad relocated
primetime1267 is offline  
post #11 of 13 Old 08-23-2011, 07:53 PM
Honored Member
 
hondarecoveryman's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: waynesboro MS
Posts: 1,527
 
Sounds like the starter to me , Does it see much deep water ?

[LIST][*]1998 Prairie 400; HL lift,UNI air filter,jetted,Custom center snorks (4),.80 over athena piston,Comet 103HPQ primary clutch
hondarecoveryman is offline  
post #12 of 13 Old 08-24-2011, 04:45 AM
Rollin' Deep
 
BrutemanAl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Codrington,Ontario
Posts: 291
Images: 5
 
The battery could be fully charged , but what is the voltage when cranking the bike ? If the voltage drops excesively , then the battery is junk . I have seen it many times where guys say their battery is fully charged and brand new sometimes also , but put a meter on the battery during cranking and it drops to below 8.5 volts , then the battery just does not have the juice to get that starter going .

had this happen yesterday while repairing a Generator (I know not an atv , but same senario) , owner had bought a new battery at TSC and put it in and the generator wouldnt start still , I checked the Voltage and it was 13.46 sitting , as soon as the engine cranked , it dropped to 5.31 . I threw in a new battery , he said his friend that is a "genious" told him the engine was seized , and he said this new battery is not going to fix it . I hit the manual button and away she went . He looked at me and apoligised and said I guess it is the battery.

2008 Brute Force 650 I Super Black , 27" MudZilla's on SS 212 chrome rim's , Floor board protector's , CDI Dyna Tech , HDPE full Skid Plate (custom made) and custom made A-arm guards , Diamond G tie rods , 2 inch lift kit , 2500lb warn winch , , front storage box mod , grease fitting mod on all a-arms ,Temp Gauge Mod and fan Toggle switch , Wild Boar Rad Relocate , MIMB 2" Snorkels, eTrex legend gps , 5 ' Easy Mount Plow
BrutemanAl is offline  
post #13 of 13 Old 11-20-2011, 10:00 PM
Newbie
 
tback34's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Mobile, AL
Posts: 5
 
if you do mot have the required cranking amps from your battery it will never start! i would try the battery 1st and if that is not the case then go to the starter, the only to things it could be. if it is the starter, at least you have a new battery to. good luck

WAR EAGLE!!
2010 Yamaha 700 Grizzly (CAMO)
lots of extras ( to many to list for signature)
tback34 is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MudInMyBlood Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Search tags for this page
2006 yamaha grizzly 350 no start can jump solenoid
,
2009 yamaha 700 grizzly wont start but turns over
,

2009 yamaha grizzly 550 wont start

,

clicking noise when try to start 98 yamaha grizzly 600

,

grizzly 700 buzzes when trying to start

,
my yamaha grizzly makes a loud noise when i try to start it
,

problem over time with the yamaha grizzily

,
put a new piston in my 98 yahmaha grizzly 600 why is it having problems starting now
,
yamaha grizzly 300 wont turn over with good battery
,

yamaha grizzly 700 wont start

Click on a term to search for related topics.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
05 sra 650 wont start duals brutes Kawasaki 2 05-30-2011 05:41 PM
son of ...... she wont start cookiexd40 Polaris 5 05-11-2010 10:04 PM
Wont Start!!!! mississippimud3 Kawasaki 4 01-04-2010 05:24 PM
Another Brute that wont start bigduke6 Kawasaki 9 12-10-2009 12:58 AM
wont start mike parish Kawasaki 5 05-05-2009 09:55 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome