Command shifting problems - MudInMyBlood Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 04-30-2016, 09:10 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 3
 
Command shifting problems

On my 2013 commander 1000 xt it sometimes stick in a gear R,H,L and is hard to switch anyone else have this problem or know the solution
Bruterider84 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 04-30-2016, 09:11 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 3
 
It only does it when it is running if it is off it shifts through gears fine
Bruterider84 is offline  
post #3 of 4 Old 04-30-2016, 09:52 AM
Moderator
 
NMKawierider's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: NM
Posts: 7,274
           
That's an indicator of incorrect belt deflection or excessive belt-to-clutch friction for some reason.

06 BF 750 (Silver) SOLD
15 Z Force 800 EPS


My Videos on You Tube
NMKawierider is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 05-01-2016, 07:42 AM
J2!
Professional Mudder
 
J2!'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Deatsville, AL
Posts: 1,102
       
Is it idling high ??
My Ranger was doing this. It was idling high and it wouldn't let me change gears, turn it off and it shifted smooth as butter. Turns out it was my intake boots had tears in them causing it to idle high therefore with the rpm's up it wouldn't go into gear.

BAMABOGGERS EXTREME BOG TEAM 06 Arctic Cat AMR 840
Ranger 900 Bud Light Blue / Outkast 5"
J2! is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MudInMyBlood Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 Brute 750 Axle problems sims8278 Kawasaki 5 03-02-2016 04:02 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome