Reverse light on not blinking - MudInMyBlood Forums
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 10-27-2013, 02:06 PM Thread Starter
Trail Rider
 
Wfolsom's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Newburgh Indiana
Posts: 60
 
Reverse light on not blinking

I have a 2002 prairie 650 and tge reverse light stays on
I started it up yesterday an tge reverse light came on an I backed it out of the garage to check it out more an also noticed the 4x4 wont work either so I shut it off an turn it back on an the lights off an 4x4 works an after 10 seconds tge light comes right back on I checked the two L shaped connectors behind the coolant bottle they make no difference plugged in or disconnected I also checked the battery connections checked the diode by the shifter an body know how to check the black square box (ecu maybe) not the CDI box
Can any body help me out here im lost

650 prairie, jet kit , 2" lift, 3 2" snorkels, dynatec cdi, 28" silverbacks

02 prairie 650
28' silverbacks
2" lift
3000lb winch
dynatec cdi
jetkit
foam uni filter
To be continuned ....
Wfolsom is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 10-28-2013, 12:36 PM Thread Starter
Trail Rider
 
Wfolsom's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Newburgh Indiana
Posts: 60
 
Anybody?

650 prairie, jet kit , 2" lift, 3 2" snorkels, dynatec cdi, 28" silverbacks

02 prairie 650
28' silverbacks
2" lift
3000lb winch
dynatec cdi
jetkit
foam uni filter
To be continuned ....
Wfolsom is offline  
post #3 of 8 Old 10-28-2013, 07:39 PM Thread Starter
Trail Rider
 
Wfolsom's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Newburgh Indiana
Posts: 60
 
And today I mess with it some ab start an let it run for 20ins an it didnt come on .... go figure

650 prairie, jet kit , 2" lift, 3 2" snorkels, dynatec cdi, 28" silverbacks

02 prairie 650
28' silverbacks
2" lift
3000lb winch
dynatec cdi
jetkit
foam uni filter
To be continuned ....
Wfolsom is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 Old 10-30-2013, 10:27 PM Thread Starter
Trail Rider
 
Wfolsom's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Newburgh Indiana
Posts: 60
 
Lil help here ?

650 prairie, jet kit , 2" lift, 3 2" snorkels, dynatec cdi, 28" silverbacks

02 prairie 650
28' silverbacks
2" lift
3000lb winch
dynatec cdi
jetkit
foam uni filter
To be continuned ....
Wfolsom is offline  
post #5 of 8 Old 11-01-2013, 11:08 AM Thread Starter
Trail Rider
 
Wfolsom's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Newburgh Indiana
Posts: 60
 
171 views an nobody know how to test that ecu box ?

650 prairie, jet kit , 2" lift, 3 2" snorkels, dynatec cdi, 28" silverbacks

02 prairie 650
28' silverbacks
2" lift
3000lb winch
dynatec cdi
jetkit
foam uni filter
To be continuned ....
Wfolsom is offline  
post #6 of 8 Old 11-01-2013, 01:01 PM
Professional Mudder
 
2010Bruterider's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Crystal Springs, MS
Posts: 1,398
Images: 29
 
Send a message via AIM to 2010Bruterider
Do you have a manual that shows the electrical circuits?
You said disconnecting the wire from the reverse sensor made no difference. That makes me think the reverse sensor is going bad. I don't know how the sensor works. But i imagine it's either normally open or normally closed to ground ( since there is only one wire on it). Try testing the sensor itself. It could be a wire that is skinned an intermittently touching the frame or something. I wouldn't assume it's the ecu till I tested the switch and the looked at the wiring harness good.
Sorry, but there are rarely any easy fixes to electrical gremlins.

2010 Brute 750. 29.5 OG s/w laws, VFJ stage 3, Kujo uppers, ASR lowers, rmax manual 4x4 (love it), full HMF exhaust w/snorkle, ODI Rogue grips, Viper 4500 winch, 55w HIDs, ASR tie rods, Gorilla axles, RDC 2" lift, MSD, MIMB 3" center snorkel and MIMB rad relocate.
2010Bruterider is offline  
post #7 of 8 Old 11-01-2013, 05:16 PM
Gettin Muddy
 
Onethej's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Newburgh, Indiana
Posts: 157
 
Well disconnecting the wire from sensor will cause the light to not come on at all under normal conditions. I would say the wire that connects to the sensor is grounding out somewhere. Remove plastic and start tracing it down. Prolly something pinching it against the frame causing it to ground out and turn light on.


Sent from my iPhone using Tapatalk

2010 blue brute force

2" lift, Highlighter springs, 2" highlifter sig lift, 29.5 S/W outlaws, Dynatek fs,Full big gun Evo, Full 2" custom snorks, American star tie rods, Custom oil cooler, Digital temp guage, wild boar rad relocate, fundy high flow water pump, engine ice, 55w HIDs, pen lock,koplin backrest with cooler,4 speaker 800 watt Y-audio tube, Manual fan switch
4,000lbs viper winch with synthetic rope, Full aluminum products skid plates, Uni filter
Onethej is offline  
post #8 of 8 Old 11-01-2013, 10:18 PM Thread Starter
Trail Rider
 
Wfolsom's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Newburgh Indiana
Posts: 60
 
Thank you for the info guys
Ill start the digging

650 prairie, jet kit , 2" lift, 3 2" snorkels, dynatec cdi, 28" silverbacks

02 prairie 650
28' silverbacks
2" lift
3000lb winch
dynatec cdi
jetkit
foam uni filter
To be continuned ....
Wfolsom is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the MudInMyBlood Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FI light blinking Dflowers1990 Kawasaki 2 01-11-2013 08:39 AM
oil light blinking 650 brute ernieb62 Kawasaki 2 08-27-2011 07:58 PM
Reverse light on when in water?? gpinjason Kawasaki 6 08-08-2010 10:20 PM
reverse light crazy_maxx Kawasaki 5 03-29-2010 09:17 PM
Reverse Light??? TX4PLAY Kawasaki 3 08-12-2009 10:31 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome